Одржане конференције ИПА Програмима прекограничне сарадње Румунија-Србија

01. април 2013. |

Поводом почетка реализације пројеката предложених за финансирање у оквиру другог позива ИПА Програма прекограничне сарадње, Заједнички Технички Секретаријат из Регионалне Канцеларије за Прекограничну Сарадњу из Темишвара организовао је више конференције чији је циљ био да побољша информисање корисника о ИПА фондовима. Конференције су до сада одржане у следећим градовима: Темишвару, Бору, Дробета Турну Северину, Пожаревцу, Зрењанину, Решици, Кикинди и Вршцу.

На конференцијама, којима су присуствовали корисници програма из Србије и Румуније, представници локалних власти и партнери институције БРЦТ Темишвар, приказано је и неколико филмова о успешно реализованим пројектима у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија – Република Србија.

ИПА Програм прекограничне сарадње Румунија – Република Србија финансира заједничке пројекте који на најбољи начин користе развојни потенцијал пограничне зоне између Румуније и Републике Србије.

Преко 47,212 милиона евра издвојено је од стране Европске Уније кроз Програм ИПА прекограничне сарадње Румунија – Република Србија за повећање опште конкурентности привреде у пограничној зони и побољшање квалитета живота заједница у румунско-српском подручју.

Након првог позива за предлог пројеката из ИПА фондова финансирано је 46 пројеката у вредности од 17.104.496,74 евра, док је у оквиру другог позива за предлог пројеката предложено је 45 пројеката за финансирање у вредности од 30.108.445,40 евра.

За више информација посетите: www.romania-serbia.netили www.brct-timisoara.ro