Канцеларија за европске интеграције и Амбасада Републике Мађарске организовале су студијску посету Мађарској на тему „Управљање ризицима од поплава“.

21. март 2013. |

Канцеларија за европске интеграције и Амбасада Републике Мађарске организовале су студијску посету Мађарској на тему „Управљање ризицима од поплава“, од 17. до 20. марта 2013. године. Основни циљ студијске посете је било упознавање учесника са радом и искуствима Централне управе за воду Републике Мађарске у чијој су надлежности процена и управљање ризицима од поплава. Том приликом су одржани састанци са Иштваном Лангом, замеником генералног директора Централне управе за воду, Бенедеком Генцом, начелником Одељења за спречавање поплава и губитака, Арпадом Сентиванијом, виши саветником у Одељењу за спречавање поплава и губитака и Золтаном Богнаром, замеником начелника Одељења за управљање водним ресурсима, водоводом и јавним радовима. Такође, учесници су обишли и речни објекат на Тиси код села Tiszaroffу источној Мађарској, као и Парламент Републике Мађарске.

Студијска посета је организована на основу годишњег плана сарадње и Меморандума о сарадњи потписаног између Републике Србије и Републике Мађарске.