Одржан семинар „Заштита, квалитет и управљање водама“

12. фебруар 2013. |

Канцеларијa за европске интеграције и Амбасада Републике Мађарске организовале су у фебруару дводневни семинар „Заштита, квалитет и управљање водама“, у циљу упознавања учесника са Оквирном директивом о водама, директивама о нитратима, води за пиће, води за купање, Директивом о третману отпадних вода у насељима, као и применом Националног програма за управљање и пречишћавање комуналних отпадних вода и његовом двогодишњом ревизијом у Мађарској.

Предавачи на семинару су били : Жужана Штејндл Керекеш, заменик начелника Одељења за управљање речним сливом и заштити вода, Ида Нађне Шош, државни секретар за воде, Илдико Киш Хорват, Одељење за управљање речним сливом и заштити вода, Габриела Јелинек, заменик начелника Одељења за управљање речним сливом и заштити вода, Мариа Ритваине Сомолањи, Одељење за управљање речнимсливом и заштити вода и Адриен Клебер, Завод за водопривреду.

Семинар је организован на основу Годишњег плана сарадње и Меморандума о сарадњи потписаног између Канцеларије за европске интеграције и Амбасаде Републике Мађарске.

Током 2012. године у сарадњи са мађарским Министарством спољних послова и Амбасадом Републике Мађарске у Србији, организовано је неколико стручних семинара и једна студијска посета под називом „Систем брзог узбуњивања за храну и храну за животиње“, у оквиру које је 27 државних службеника из релевантних институција Србије посетило Будимпешту.