Немачка одобрила помоћ Србији у износу од 81 милион евра

19. октобар 2012. |

Немачка одобрила помоћ Србији у износу од 81 милион евра

Београд, 18. октобар 2012. године – Директор Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије Милан Пајевић и начелник Одсека за сарадњу са југоисточном Европом и Кавказом Министарства за економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке Лео Кројц потписали су данас Протокол о развојној сарадњи у 2012. години.

Пајевић је на конференцији за новинаре, одржаној у Влади Србије након потписивања тог документа, саопштио да је Немачка овим протоколом одобрила Србији 81 милион евра за пројекте у области енергетике, инфраструктуре, развоја демократије и унапређења јавне администрације.

Он је напоменуо да је досадашња немачка развојна помоћ Србији, не рачунајући најновија одобрена средства, износила више од 1,2 милијарде евра.

Кројц је саопштио да је данас потписани протокол квалитетна основа за наставак сарадње са новом Владом Србије.

Потписивању протокола присуствовао је и амбасадор СР Немачке у Србији Хајнц Вилхелм, који је навео да је та земља од 2000. године највећи давалац развојне помоћи Србији, а да је Србија међу десет највећих прималаца немачке помоћи.

Вилхелм је нагласио да је Немачка веома заинтересована за то да Србија што пре постане чланица ЕУ, и изразио очекивање да ће јој данас одобрена средства помоћи на европском путу.