Додељени сертификати полазницима образовних програма у оквиру пројекта „Јачање капацита управе за приступање Србије Европској униjи

12. октобар 2012. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Центар за европске интеграције Београдске отворене школе доделили су 11. октобра сертификате полазницима образовних програма који су реализовани у оквиру пројекта „Јачање капацита управе за приступање Србије Европској унији“. Том приликом, присутнима су се обратили Нилс Рагнар Камсвог, амбасадор Краљевине Норвешке у Србији, Милан Пајевић, директор Канцеларије за европске интеграције Владе Србије и Весна Ђукић, генерална директорка Београдске отворене школе.

Полазници програма су запослени у локалним самоуправама, државној и покрајинској управи, јавним предузећима, развојним агенцијама и другим установама и органима чији је оснивач Република Србија и који су у својим свакодневним пословима укључени у процес креирања и спровођења политика од значаја за процес приступања Републике Србије Европској унији (ЕУ).

З а четири године извођења пројекта реализовано је девет образовних програма ,обучено 780 запослених у локалним самоуправама, државној и покрајинској управи и другим јавним институцијама, организовано 12 петодневних студијских посета институцијама ЕУ у Бриселу за 360 одабраних полазника, креиран софтверски пакет за интерактивну и континуирану обуку државних службеника, успостављена сарадња са 140 локалних самоуправа у Србији чији су запослени узели активно учешће у различитим образовним програмима, унапређена и изграђено партнерсво са 12 страних експретских тимова који су пренели полазницима искуство и праксу ЕУ из области животне средине, руралног развоја, енергетике, запошљавања, здравства, информационо-комуникационих технологија, регионалне политике, као и знања везана за институције ЕУ, процес доношења одлука и вештине управљања пројектним цикулусом.

Реализација пројекта започела је у октобру 2010. године као наставак претходно, успешно реализованог, пројекта „Јачање капацитета управе за интеграцију Србије у Европску унију – СА4ЕУ“ започетог децембра 2008. године.