Најава конференције поводом представљања пројекта "Београдски модел Европске уније 2012"

11. октобар 2012. |

Студентско удружење БЕУМ организује 16. октобра конференцију за новинаре поводом представљања пројекта и предстојеће конференције "Београдски модел Европске уније 2012". Пројекат су подржали Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Програм за развој Уједињених нација (УНДП), у оквиру спровођења Стратегије комуникације Владе Републике Србије о процесу приступања Републике Србије Европској унији.

На конференцији ће говорити: Срђан Мајсторовић, заменик директора Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, Jürg Staudenmann, заменик Сталног представника УНДП Срнија, Тамара Благојевић, директор, Канцеларија за младе, Управа града Београда, Ђорђе Ђорђевић, Београдски модел Европске уније 2012 и Ана Трбовић, декан Факултета за економију, финансије и администрацију.

Пројекат "Београдски модел Европске уније 2012" подразумева симулацију функционисања и начина одлучивања у институцијама Европске уније у циљу приближавања студентима Европске уније. Учесници конференције су 80 домаћих студената друштвених факултета и 80 студената из иностранства.

"Београдски модел Европске уније 2012" је један од пет пројеката организација цивилног друштва који је Канцеларија подржала у 2012. години, а који за циљ имају информисање јавности о процесу европских интеграција.