Средствима ИПА фондова изграђено дечије игралише у Пироту

07. септембар 2012. |

У насељу Танаско Рајићу Пиротуизграђено је једно од највећих дечјих игралишта у Србији, које садржи терене за кошарку, фудбал и игралиште за најмлађе. У изградњу игралишта уложено је 120.000 евра, а цео износ обезбеђен је из фондова прекограничне сарадње ЕУ. Реч је о пројекту који спроводи пиротска општина у сарадњи са општином Монтаном из Бугарске, у оквири ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска – Србија, чији је целокупан буџет 424 000 евра.

Како би оживели спортски живот региона и промовисали здрав начин живота, пројектни партнери у Пироту и Монтани планирају изградњу укупно четири спортска терена и два дечја отворена игралишта.

Оосновни циљеви овог пројекта су унапређење спортске инфраструктуре у прекограничном региону, стварање услова за активнији и здравији живот деце, успостављање дугорочног партнерства између спортских клубова прекограничних страна, као и превазилажење законских препрека и развој једноставних водича за организацију прекограничних и интернационалних спортских утакмица идогађаја.