Национални програм за интеграцију до сада у целини испуњен 81 одсто

03. септембар 2012. |

Влада Србије је на седници, одржаној 30. септембра, усвојила Извештај о спровођењу Трећег измењеног и допуњеног Националног програма за интеграцију Републике Србије у Европску унију (НПИ), за друго тромесечје 2012.године који је, како је наведено, у односу на планиране обавезе у целини, а узимајући у обзир унапред извршене обавезе, као и обавезе заостале из ранијих периода, испуњен 82одсто(усвојен 41од 50планираних аката).

У том периоду Влада је утврдила један предлог закона који је био планиран за друго тромесечје 2012. године, а то јеПредлог закона о посебним мерама за спречавање вршења кривичних дела против полне слободе према малолетним лицима.

У погледу утврђивања предлога закона и усвајања подзаконских аката планираних за друго тромесечје 2012. године, Влада је била на нивоу успешности од 64одсто, с обзиром да је од планираних 44, утврдила, односно усвојила, 28 прописа.

Имајући у виду да се у првој поливини године одржани и парламентарни избори, Народна скупштина у овом извештајном периоду није усвојила ниједан закон предвиђен Националним програмом

У целини, НПИ је, посматрајући само актекоји су планирани за усвајање у периоду од јула 2008. године до јуна 2012. године испуњен 81одсто, односно усвојено је 857од 1066 планираних прописа.
Извештај о спровођењу Трећег измењеног и допуњеног Националног програма за интеграцију Републике Србије у Европску унију (НПИ), за друго тромесечје 2012.године можете да преузмете овде.