Конкурс за професионалну праксу шест државних службеника у Британији

27. август 2012. |

Британски савет са Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, уз подршку Амбасаде Велике Британије, започели су реализацију „Програма стажирања у Великој Британији“ у трајању од септембра 2012. до јануара 2013. године.

Програм је инициран у циљу јачања капацитета државне управе за предстојећи процес преговарања Србије са Европском унијом, а његова реализација је подстакнута добром праксом и резултатима пројекта „Говорите европски“, који је омогућио стажирање 29 државних службеника у периоду од 2010. до 2012. године.

Нови програм предвиђа стажирање за пет државних службеника у трајању од шест недеља и једно стажирање у трајању од четири недеље у институцијама Велике Британије, а намењен је члановима подгрупама Стручне групе за припрему и преговоре о приступању Републике Србије Европској унији. Одабир институције у којој ће се стажирати биће предмет договора стажисте, британског експерта и институције домаћина у Великој Британији, уз напомену да није могуће стажирање у министарствима Владе Велике Британије, али јесте у осталим државним службама и агенцијама.

Заинтересовани кандидати пријавне формуларе, који иако су на енглеском језику могу бити попуњени и на српском, можете преузети са интернет страница Канцеларије за европске интеграције ОВДЕ: или Британског савета (www.britishcouncil.rs) и попуњеног га послати Мирјани Николић, координаторки пројекта у Британском савету, на адресу mirjana.nikolic@britishcouncil.rs. Пријаве се могу подносити почев од 27. августа 2012. године, а крајњи рок је 21. септембар 2012. године. Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти из Велике Британије на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговора са ЕУ и знања енглеског језика. Списак одабраних кандидата ће бити објављен 5. октобра.