Обука о секторском приступу планирању (SWAp)

03. август 2012. |

У организацији Канцеларије за европске интеграције и Министарства животне средине, рударства и просторног планирања, 24. и 25. јула 2012. године одржана су прва два модула обуке на тему „Увођење секторског приступа планирању у сектор животне средине“.

Канцеларија за европске интеграције и Министарство животне средине, рударства и просторног планирања сарађују у оквиру процеса унапређења планирања међународне развојне помоћи у сектору животне средине. Део тог процеса подразумева и унапређење стратешког планирања националних политика, стратегија и приоритета као и њихово усаглашавање са процесима дефинисања екстерних и интерних извора финансирања, као и дефинисање заједничких процедура за релизацију дефинисаних приоритета, праћење, контролу и мерење учинка остварених резултата.

Циљове обуке, која је планирана у четири модула је да се представници надлежног Министарства, релевaнтних државних институција, као и представници донаторске заједнице и невладиног сектора, активних у сектору животне средине, упознају са основним принципима и елементима секторског приступа планирању националних политика и стратегија у сектору животне средине.

Следећи циклус обуке биће одржан 4. и 5. септембра 2012. године