Одржана два семинара из области пољопривреде и руралног развоја

06. јул 2012. |

Канцеларија за европске интеграције, у сарадњи са Институтом за европску политику из Берлина и Министарством пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије, а уз техничку помоћ Фондације за међународну сарадњу (ГИЗ), организовала је 18. и 19. јуна семинар под називом „Преговарање11. поглавља – Пољопривреда и рурални развој“, а 3. и 4. јула семинар „Преговарање 12. поглавља – Безбедност хране, ветеринарска и фитосанитарна политика“.

Полазници два семинара, који су одржани у просторијама Канцеларије за европске интеграције, имали су прилику да се упознају са основним појмовима везаним за сам процес преговарања са ЕУ, као и искуствима Хрватске о преговарању одређених питања у области пољопривреде и руралног развоја.

Предавачи семинара били су: Ружица Гело, члан преговарачког тима за вођење преговора о приступању Хрватске ЕУ, задужена за 11. Поглавље у Привредној комори Хрватске, Мирослав Божић, члан Радне групе за поглавље 11 и бивши начелник Управе за пољопривредну политику и међународну сарадњу у Министартсву пољопривреде, рибарства и руралног развоја, Сања Шепаровић, бивши члан Радне групе за припрему преговора 12. поглавља - Безбедност хране, ветеринарска и фитосанитарна политика и начелник Управе за ветерину у Министартсву пољопривреде, рибарства и руралног развоја Хрватске, Ксенија Лонго члан радне групе за 12. поглавље, задужена за безбедност хране, у Министартсву пољопривреде, рибарства и руралног развоја Хрватске и др Јоже Илершич, начелник Управе за фитосанитарну политику Републике Словеније.