Добитници награде за најбољи медијски прилог о процесу европских интеграција сутра путују у Брисел

27. март 2012. |

Добитници награде за најбољи медијски прилог о процесу европских интеграција у Србији објављен у периоду од 1. јануара до 1. децембра 2011, отпутоваће сутра, 28. марта на петодневни студијски боравак у Брисел.

Новинари ће се у Бриселу састати са генералним директором за проширење у Европској комисији Стефаном Санинијем, директором у Европској спољној служби за Западну Европу, Западни Балкан и Турску Фернандом Ђентилинијем, потпаролом потпредседнице Европске комисије Кетрин Ештон Мајом Коцијанчић и потпаролом европског комесара за проширење Штефаном Филеом Петером Станоом.

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, Делегација Европске уније у Србији и Ерсте Банка, ове године су доделили награде у девет категорија.

У категорији "Најбољи телевизијски извештај" награду су поделили новинари РТВ Цариброд из Димитровграда Мирослав Нацков и Радио-телевизије Србије (РТС) Бојан Бркић.

Награду за „Најбољи прилог о пројекту реализованом у Србији, који је финансирала ЕУ", добила је новинар Новинске агенције Бета Гордана Лазаревић за причу "Чистилиште" која је део серијала "Европа на делу".

Новинар ТВ Студио Б Инес Мештровић, добила је награду у категорији "Најбољи прилог у локалном медију", док је у категорији “Најбољи прилог у области малих и средњих предузећа" награђена Александра Крстић из Продукцијске група "Мрежа" за прилог у емисији Евронет , "Органска производња уз помоћ ЕУ".

За “Најбољи радијски извештај” награђен је новинар пожаревачког радија Радио Бум 93 Урош Урошевић. За “Најбољи прилог објављен на Интернет медију”, награду је добила новинар портала Еурактив Смиљана Вукојичић Обрадовић, а награду за “Најбољи интерактивни медијски садржај”, Владимир Новаковић, са Интернет портала Б92 за акцију “Народ се пита”, коју су заједнички осмислили и реализовали Б92 и Београдски центар за људска права.

Награду за “Најбољи новински извештај” добила је Мирјана Пантић из “Новог магазинa”, док је награда за “Најбољи студентски новинарски рад” припала Даници Чигоји са студентског радија Факултета за медије и комуникације.