Донаторски координациони састанак у области родне равноправности

15. март 2012. |

Управа за родну равноправност у сарадњи са Шведском агенцијом за међународну сарадњу, организовала је јуче петнаести по реду донаторски координациони састанак – Синергија (Група за синергију у родној равноправности).

Састанаку су присуствовали представници Управе за родну равноправност као и развојних партнера и међународних организација активних у пружању подршке активностима усмереним на питања родне равноправности. Састанак је, између осталог, имао за циљ да покрене и дискусију везану за ревидирање постојећег документа који описује циљеве Групе за синергију у родној равноправности, основне задатке и тематске области којима ће се Група бавити, тзв. "Terms of Reference for the Serbian Gender Equality Synergy Group". Група је замишљена као неформални форум чији је основни задатак да омогући стални дијалог, дискусује и размене искуства између представника Владе, развојних партнера и међународних организација у области родне равноправности.

На састанку је, такође, представљен и акциони план за спровођење Националне стратегије за побољшање положаја жена и унапређивање родне равноправности (2010-2015.). Редефинисани општи циљ Групе је да олакша напоре и реформске процесе у области родне равноправности, као и да ојача резултате сектора обезбеђивањем простора за дискусију и дијалог везан за програме и према резултатима оријентисане политике, између кључних заинтересованих институција.