Одржана обука "Трећи енергетски пакет, биогориво и квалитет горива"

05. март 2012. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Србије у сарадњи са Амбасадом Републике Мађарске у Београду, а уз техничку помоћ Владе Републике Мађарске, организовала је 2. марта 2012. године обуку под називом "Трећи енергетски пакет, биогориво и квалитет горива".

Семинар је организован у циљу упознавања учесника са искуствима Републике Мађарске у примени Трећег енергетског пакета, а поред тога су обрађена и питања биогорива и квалитет горива.

Тема семинара, који се реализује на основу Годишњег плана сарадње и Меморандума о сарадњи потписаног између Канцеларије за европске интеграције и Амбасаде Републике Мађарске, одабрана је у складу са Анализом потреба за обуком коју Канцеларија спроводи једном годишње путем Упитника прослеђеног члановима подгрупа Стручне групе координационог тела за процес приступања Србије ЕУ и ЕУ јединицама свих министарстава. Имајући у виду да су у одговорима на Упитник надлежне институције истакле питање Трећег енергетског пакета, биогорива и квалитета горива као приоритетне, семинар представља одговор на реалне потребе за обуком у овој области.