Полазницима семинара додељени сертификати

16. децембар 2011. |

Канцеларија за европске интеграције доделила је данас 30 сертификата свим кандидатима који су успешно полажили тест знања о Систему брзог узбуњивања за храну и храну за животиње.

Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у сарадњи са Институтом за европску политику из Берлина и Министарством пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије, а уз техничку помоћ Фондацијeза међународну сарадњу (GIZ), организовала је обуку из области пољопривреде кроз шест тродневних радионица посвећених Систему брзог узбуњивања за храну и храну за животиње.

Државни службеници из Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, Министарства здравља, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова Министарства финансија и других релевантних институција, похађали су следеће семинаре:

„Увођење у Систем за брзо узбуњивање за храну и храну за животиње”(20–22. септембар), „Анализа ризика – основни принцип безбедности хране“ (5–7. октобар), „Пословник и функционисање Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње – функционисање система у пракси“(10–12. октобар), „Процеси обавештавања и сарадња са невладиним организацијама у контексту Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње“(2–4. новембар), „Обука за преносиоце знања oСистему брзог узбуњивања за храну и храну за животиње - вештине обучавања, презентовања и вођења обуке“ (14–16. новембар) и „РАСФФ обука – Осврт на обуку, понављање и испит“(13–16. децембар).

Целокупан програм, као део регионалног пројекта Подршка Југоисточној Европи у процесу приступања ЕУ II2011-2014, подржало је Министарствoза економску сарадњу и развој Савезне Републике Немачке.