Завршна конференција пројекта „Говорите европски – програм професионалног развоја за приступање ЕУ“

15. децембар 2011. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, Британски савет и Делегација Европске уније у Србији организоваће у петак, 16. децембра Завршну конференцију пројекта „Говорите европски – програм професионалног развоја за приступање ЕУ“. На отварању конференције ће се учесницима програма и представницима медија обратити:

• Милица Делевић, директорка Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије

• Венсан Дежер, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији

• Тони О’Брајан, директор Британског савета у Србији

Пројекат „Говорите европски“ је током претходне две године омогућио професионално усавршавање и стажирање у земљама Европске уније за више од 200 државних службеника, као и за више од 50 представника организација цивилног друштва, медија, професионалних удружења, академске заједнице и наставника у основним и средњим школама.

По повратку у Србију, сви учесници имају важну улогу у преношењу стечених знања и искустава у институцијама из којих долазе, као и у широј јавности, што је важан допринос бољем разумевању функционисања Европске уније, информисању о предностима чланства у ЕУ и ширењу европских вредности.

Овај пројекат, вредан 2.5 милиона евра, иницирао је Кабинет потпредседника Владе Србије за европске интеграције, а финансирала га је Европска унија. Главни партнер у спровођењу пројекта је Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, а програм је реализовао Британски савет. Програми обуке и вишемесечне праксе у ЕУ су организовани у сарадњи са Европским институтом за државну управу (Мастрихт) и Колеџом Европе (Бриж).

Више информација о пројекту „Говорите европски“ доступно је на адреси www.govev.rs