Специјалистички курс "Државна помоћ - политике и праксе у ЕУ"

28. новембар 2011. |

У оквиру пројекта Говорите Европски – програм професионалног развоја за приступање Европској унији, од 16-27. јануара биће организован двонедељни специјалистицки курс “Државна помоћ - политике и праксе у ЕУ”.

Специјалистички курс ће обухватати два аспекта конкурентности и државне помоћи:

- контролу активности државне помоћи од утицаја на конкурентност тржишта

- регулацију активности пружања државне помоћи одговарајућих делова администрације којима је пружање таквих субвенција и подстицаја саставни део делокруга.

Обуку ће држати високо квалификовани стручњаци из Јединице ИИИ - “Европска Политика” Европског института за државну управу (ЕИПА) из Мастрихта, Холандија (http://www.eipa.nl/) . Jeдиница за Европску политику је центар стручног знања Института из области унутрашњег тржишта, јавних набавки, конкурентности и државне помоћи, структуралних фондова и регионалне политике, спољних односа (ЦФСП/ЕНП) и трговине, политике заштите животне средине, климатских промена и миграција.

Од кандидата који се пријаве очекује се да демонстрирају садашњи или будућу релевантност њиховог посла у једној од две наведене области конкурентности и државне помоћи. Предност ће бити дата оним кандидатима који раде у институцијама које су препознате као приоритетне у овој области.

Пријаву за специјалистички курс кандидати могу да попуне само он-лине на сајту Пројекта. Пријаве за курс пристигле после петка, 9. децембра неће бити узете у разматрање.