Обука државних службеника у оквиру пројекта „Јачање капацитета управе за приступање Србије Европској унији”

25. октобар 2011. |

Београдска отворена школа и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписали су конкурс за обуку државних службеника у оквиру пројекта „Јачање капацитета управе за приступање Србије Европској унији”. Пројекат подржава Министарство спољних послова Краљевине Норвешке кроз програм билатералне сарадње Влада Краљевине Норвешке и Републике Србије.

Циљ пројекта је јачање капацитета локалне, регионалне и државне управе Србије за успешно спровођење и примену практичних политика Европске уније у процесу европских интеграција.

Пројекат ће се реализовати кроз 5 образовних програма:

1. Политика Европске уније у области животне средине

2. Политика Европске уније у области руралног развоја

3. Политика Европске уније у области енергетике

4. Политика Европске уније у области запошљавања

5. Управљање пројектним циклусом у пројектима финансираним од стране ЕУ

У оквиру сваког од образовних програма предвиђена је петодневна студијска посета институцијама Европске уније у Бриселу. За студијску посету Бриселу биће изабрано 180 најактивнијих полазника обуке, по јасно дефинисаним критеријумима.

Пријавни формулар за образовни програм „Управљање пројектним циклусом у пројектима финансираним од стране ЕУ“ можете преузети овде или на веб адреси www.bos.rs/sa4eu и послати до 2. децембра 2011. године електронским путем на адресу sa4eu@bos.rs. Трећу страну пријавног формулара, са печатом и потписом кандидата можете послати факсом уколико нисте у могућности да је пошаљете електронским путем.

Уз пријаву треба послати и фотографију, у било ком формату.

Више информација и објашњења можете добити у Београдској отвореној школи.