Састанак Унапређеног сталног дијалога

14. септембар 2011. |

Други састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство Прелазног споразума о трговини и трговинским питањима између Европске уније (ЕУ) и Србије, као и састанак Унапређеног сталног дијалога између Републике Србије и ЕУ (УСД) о реформама у областима пољопривреде, рибарства, безбедности хране, ветеринарске и фитосанитарне политике, биће одржани 15. и 16. септембра 2011. године у Београду.

Други састанак пододбора за пољопривреду и рибарство биће посвећен пре свега развоју билатералне трговине примарним и секундарним пољопривредним производима, те спровођењу Прелазног споразума, Протокол 2 - Закон о вину и Закон о ракији и другим алкохолним пићима, али и трговинском развоју у рибљем сектору.

На састанку Унапређеног стаклног дијалога између Србије и ЕУ који ће бити одржан 15. и 16. септембра разговараће се о напретку у реформама у пољопривреди, рибарству, безбедности хране, те ветеринарским и фитосанитарним питањима.

На овим састанцима учествују представници Европске комисије, министарствапољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, министарстваживотне средине, рударства и просторног планирања, министарстваздравља, министарствафинансија,министарстваекономије и регионалног развоја, Републичког заводаза статистикуи Заводаза интелектуалну својину.