Састанак Управног одбора Инвестиционог оквира за Западни Балкан

01. јул 2011. |

Састанак Управног одбора Инвестиционог оквира за Западни Балкан (Western Balkan Investment Framework, WBIF), коме су присуствовали представници Канцеларије за европске интеграције одржан је 23 и 24. јуна у месту Хамар, у Норвешкој.

На Управном одбору су одобрена два пројекта у оквиру пете рунде Инвестиционог оквира за Западни Балкан: регионални пројекат Студија оправданости (укључујући и студију социјалног утицаја и утицаја на животну средину) за систем интерконекције за 400кв Србија – Црна Гора – Босна и Херцеговина (у вредности од 850.000 евра €), као и пројекат Обнова система даљинског грејања у Србији –фаза ИВ (у вредности од 1.512.000 €).

Такође је прелиминарно одобрен пројекат Успостављање платформе за развој малих и средњих предузећа за Западни Балкан. Како је у претходном периоду пројекат усаглашаван са Европском инвестиционом банком, Европском банком за обнову и развој и Европским инвестиционим фондом, потребно је извршити консултације са државама у региону, како би пројекат био одобрен током наредног састанка Управног одбора који ће бити одржан почетком децембра 2011. године у Луксембургу.