Канцеларија за европске интеграције представила нови сајт

27. мај 2011. |

У циљу бољег и прецизнијег информисања јавности опроцесу приступања Србије Европској унији,односно представљања садржаја на интерактивни начинуз потпуно коришћење могућности које нуде актуелне Интернет апликације , Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, представила је свој нови сајт, који је од данас доступан јавности на непромењеној адреси www.mei.gov.rs.

„С обзиром на чињеницу да се приступање наше земље Унији усложњава бројним активностима у процесу усклађивања законодавства, коришћења међународне развојне помоћи, превођења правних аката, као и обуке и информисања јавности о европским интеграцијама, указала се потреба да се на знатно прегледнији начин учине доступним сви подаци и документи који су део овог процеса“ нагласила је Милица Делевић, директор Канцеларије за европске интеграције.

„На последњим примерима проширења Европске уније могли смо видети колико су разумевање политичких и легислативних процеса важни за аргументовани друштвени дијалог.Надам се да ће овај интерактивнији сајт допринети бољем представљању практичне стране процеса европских интеграција, и отворити простор за активније учешће грађана у напорима које чине Канцеларија за европске интеграције и Влада Србије“, рекао је Мајкл Девенпорт, амбасадор Велике Британије у Србији.

Нова интернет презентација Канцеларије, финансирана је средствима Амбасаде Велике Британије а израда је трајала пет месеци. Јавну набавку спровео је Програм за развој Уједињених нација (УНДП) а сајт је израдила фирма „Омником“.

Израда новог сајта, део је заједничког пројекта „Communicating Europe“, који Канцеларија за европске интеграције спроводи у сарадњи са Амбасадом Велике Британије и УНДП-ом,чија је главна активност израда нове Стратегије комуникације Владе Србије за приступање ЕУ.