Делевић: Кандидатура на дохват руке

20. април 2011. |

Директорка Канцеларије Владе Србије за европске интергације Милица Делевић изјавила је данас да је Србији кандидатура за чланство у Европској унији на дохват руке, али да нам неће пасти сама од себе у крило и да су знање и воља предуслов за то.

На представљању приручника "Европа од А до Ш", Делевић је нагласила да све оно што се ради због приближавања Европи јесте и најбољи пут да Србија постане стабилна земља европских стандарда.Она је указала да је око кандидатуре Србије у ЕУ једино сигуран посао који мора и може да се уради.

Наводећи да се у Србији често очекује да се ЕУ умеша у решавање наших унутрашњих проблема, Делевић је истакла да ЕУ у ствари очекује од нас да политички процес у земљи тече тако да решавамо наше унутрашње проблеме.

На питање новинара да ли је све ово што се дешава око избора врста притиска на ЕУ да нам да кандидатуру, она је рекла да то не схавата као притисак, да су услови јасни, остварљиви, јер су сви привржени да виде Србију у ЕУ.

Шеф делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер сматра да је једно од најважнијих питања проширења Европске уније комуникација са