„Говорите европски- програм професионалног развоја за приступање Европској унији”

08. октобар 2010. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, Делегација Европске уније у Србији и Британски савет, позивају државне службенике и запослене у јавној управи и локалној самоуправи Републике Србије да се пријаве за неки од следећих програма:

• програме обуке на Европском институту за јавну управу у Мастрихту и на Европском колеџу у Брижу;

• професионалне праксе у релевантним институцијама Европске уније и држава чланица Европске уније.

Програми ће бити реализовани у периоду између јануара и јула 2011. године, у оквиру пројекта „Говорите европски –програм професионалног развоја за приступање Европској унији”, а на конкурс се могу пријавити искључиво државни службеници и запослени у јавној управи и локалној самоуправи, који раде на пословима значајним за припреме у приступању Србије Европској унији.

Предвиђено је да најмање180 кандидата учествује у 6 програма обуке који ће се одржавати у Брижу и Мастрихту у трајању до три недеље, а да најмање 30 кандидата ради у институцијама Европске уније и држава чланица у периоду од 3 до 5 месеци. Предност имају кандидати који раде у областима правних тековна ЕУ.

За програме обуке енглески језик је обавезан, а за програме професионалне праксе потребно је активно знање енглеског или активно знање једног од званичних језика Европске уније и основно знање енглеског језика.

Електронске пријаве морају бити поднете најкасније у петак 22. октобра , до 12 часова , а пријаве које се шаљу поштом, до 20. октобра. Резултати конкурса биће познати у периоду између октобра и децембра 2010. године

Пројекат покрива директне трошкове обуке, укључујући и путовање у иностранство, смештај, трошкове исхране и студијских посета, школарину и комплетне материјале за обуку.

Све детаље о профилима кандидата и процедури избора полазника обуке, можете наћи на веб страници www.govev.rs, где се могу поднети и електронске пријаве или преузети пријавни формулари.