Отворен конкурс за најбољи медијски прилог о процесу европске интеграције

07. јул 2008. |

Београд, 4. јул 2008. године – Директор Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије Тања Мишчевић саопштила је да је ова канцеларија данас објавила конкурс за најбољи медијски прилог о процесу европске интеграције Србије.

Мишчевић је на конференцији за новинаре навела да је конкурс објављен у сарадњи са Делегацијом Европске комисије у Београду, Амбасадом Француске и Ерсте банком.

Она је истакла да ће награде за најбоље радове који буду објављени у штампаним и електронским медијима у Србији од 1. јануара до 1. новембра ове године бити додељене у пет категорија.

Према њеним речима, победници на конкурсу за најбољи телевизијски прилог, радијски прилог, новински текст, прилог у локалним медијима и прилог о малим и средњим предузећима отпутоваће крајем године у Париз и Брисел, где ће имати прилику за сусрете са представницима француских власти и европских институција.

Шеф Делегације Европске комисије у Србији Жозеп Љоверас указао је на значај медија у процесу европске интеграције Србије, као и на улогу коју они имају на свакодневни живот грађана.

Љоверас је нагласио да је процес евроинтеграције веома комплексан, да има много предности, али и своју цену, а једна од тешкоћа са којом се новинари суочавају јесте то што грађанима треба на разумљив начин представити бројне компликоване теме, при чему је, поред указивања на добре стране, пожељан и критички осврт уз утемељену аргументацију.

Извршни директор Ерсте банке Андреа Брбаклић саопштила је да ће ова банка победницима обезбедити по 400 евра џепарца за трошкове боравка у Паризу и Бриселу.

Мала и средња предузећа јесу кључни фактор развоја Србије и ми ћемо се трудити да овдашњој јавности приближимо све оно што ЕУ доноси за мале и средње предузетнике, указала је Брбаклић и навела да ће се ова банка бавити процесом европских интеграција искључиво из пословног угла.

Прилоге треба слати на адресу Канцеларија за европске интеграције, на чијој се интернет- адреси могу пронаћи и све информације о конкурсу.