Уручене награде за најбољи новинарски прилог о процесу европске интеграције

30. новембар 2007. |

Београд, 29. новембар 2007. године – Директор за западни Балкан у Директорату за проширење Европске комисије Пјер Мирел и директор Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Србије Тања Мишчевић данас су свечано уручили награде новинарима награђеним на конкурсу за најбољи прилог о процесу европске интеграције у Србији.

Поменути конкурс објављен је од 1. јануара и трајао до 15. новембра ове године, а у конкуренцији 21 пристиглог прилога (4 радио прилога, 5 прилога из штампаних медија и 12 ТВ прилога) награђено је петоро новинара.

У категорији најбољи ТВ прилог за емисију Евронет емитовану на Радио-телевизији Србије награђен је новинар Продукцијске групе `Мрежа“ Бобан Трајковић, а у категорији радијског прилога признање је добио Милан Срдић са Радија 021 из Новог Сада.

Новинар дневног листа `Глас јавности` Јелена Јевремовић награђена је у категорији прилога у штампаном медију, Бранислав Лазин са ТВ `Пановизија`из Вршца у категорији ТВ прилога у локалном медију, а Владета Дунда са ТВ Крушевац,у категорији ТВ прилог са регионалним покривањем.

Мишчевић је на свечаности одржаној у Аероклубу изразила задовољство због тога што је ове године на конкурс пристигао већи број радова новинара локалних медија и упутила позив новинарима да не преносе само информације, већ да постављају питања и истражују како би подстакли даљи и бољи рад Канцеларије за придруживање ЕУ у процесу интеграција.

Мирел је честитао награђеним новинарима, као и позив медијима да прате, критикују и сагледају свакодневне последице придруживања ЕУ, а не само да се баве политичким темама.

Према његовим речима, Споразумпо којем ће Србија до 2011. године добити
милијарду евра помоћи од ЕУ потписан је због тога што је интерес Уније да Србија буде стабилна земља која ће јој се једног дана придружити.

Новинари су награђени радно-студијском посетом Бриселу од 10. до 14. децембра, где ће се сусрести са званичницима Европске комисије и Европског парламента, а извештаје о тој посети објавиће у медијима за које раде.