У понедељак пета рунда техничких преговора са ЕУ

07. септембар 2007. |

БЕОГРАД, 7. септембра 2007. - Преговори о закључењу Споразума о стабилизацији и придруживању између Европске уније иСрбије биће настављени у понедељак, 10. септембра у Бриселу, преноси агенција Бета.

Током пете рунде техничких преговора требало би да буде постигнут коначан договор о трговинским концесијама за примарне и прерађене пољопривредне споразуме, изјавила је директорка Канцеларије за придруживање Тања Мишчевић.

Тема пете рунде је и Протокол 2 који регулише промет вина и алкохолних пића између Србије и ЕУ, као и Протокол 4 о копненом саобраћају, казала је она.

Делегацију Србије на преговорима у Бриселу предводиће потпредседник Владе Божидар Ђелић, а Европску комисију главни преговарач Пјер Мирел који је директор Дирекције за западни Балкан у Генералном директорату за проширење ЕУ.

Мишчевић је рекла да се нада да ће то бити последња рунда преговора, односно да ће бити потписан тај технички део споразума.

Она је најавила и састанак Сталног унапређеног дијалога са ЕУ у Београду наредне недеље на коме ће се расправљати о питањима правде, слобода и безбедности.

Мишчевићева је рекла да након тог састанка очекује разговоре о стављању Србије на белу шенгенску листу.