Kанцеларија доделила награде за најбоље новинске прилоге о европским интеграцијама

28. новембар 2006. |

Београд, 27. новембар 2006- Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Србије доделила је награде за најбољи медијски прилог о процесу европских интеграција наше земље објављен у периоду од 1. јануара до 1. новембра 2006. године, у пет категорија:

  1. Ани Вељковић, новинарки РТВ Б92 за дужу ТВ емисију „Тајни шенгенски канали“
  2. Владети Дунди, новинару РТВ Крушевац, за ТВ емисију/прилог у локалним медијима
  3. Драгану Станојевићу, новинару Информативног програма РТС, за краћи ТВ прилог
  4. Звонку Нинкову, новинару Продукцијске групе Мрежа, за ТВ репортажу о евопским интеграцијама и
  5. Александри Мијалковић, уреднику месечника Европски форум, за аналитички текст у недељним/месечним магазинима.

Награђени новинари боравиће у студијској посети Бриселу од 16. до 20. децембра 2006. године, где ће имати прилику да се сусретну са представницима Европске комисије, задуженим за проширење и информисање, као и са колегама, белгијским новинарима и страним дописницима из Брисела, како би се успоставила и унапредила међусобна професионална сарадња.

Награде за чланак у дневним новинама и за радио прилог нису додељене, јер у првом случају, није било текстова који би одговарали критеријумима конкурса а у другом случају, није било пријављених радио прилога.

Жири је одлучивао у саставу - Срђан Сталетовић (Европска агенција за реконстуркцију), Ивана Ђурић и Наташа Савић (Канцеларија за придруживање ЕУ) и Душан Гајић, новинар, а чланови жирија без права гласа били су председавајући жирија Ксавије Маршелидон (Агенција Мостра из Брисела) и Јасмин Ковачевић (Агенција Креатива из Београда). Конкурс је финансијски подржала Европска агенција за реконстукцију.

Награде ће свечано бити уручене 14. децембра 2006. године у 10,00 часова, на годишњем сусрету Канцеларије са представницима домаћих медија, у Аеро клубу, Узун Миркова број 4.