Састанак „Унапређеног сталног дијалога“

28. септембар 2006. |

У Београду се данас одржава секторски састанак Унапређеног сталног дијалога представника Владе Републике Србије и Европске комисије, на којем се разматрају реформе у области животне средине, ветеринарских и фитосанитарних питања, рибарства и финансијске контроле. Скуп је отворила Ивана Дулић Марковић, потпредседница Владе Републике Србије.Стручњаци Владе Србије представиће Националну стратегију за одрживи развој и Националну стратегија за заштиту животне средине, као и напредак у хармонизацији и спровођењу законодавства у овом сектору.

Разговараће се о улагањима у животну средину,институционалним капацитетима за примену и спровођење законодавства на националном, регионалном и локалном нивоу и о регионалној и међународној сарадњи у области животне средине.

Посебно ће бити речи о унутрашњој финансијској контроли, системима, одговорности и контроле органа управе надлежних за прикупљање прихода и трошење средстава. Тема састанка биће и усклађеност законодавства и институционални капацитети у области сигурности хране и у сектору рибарства.

На састанку учествују представници Министарства за науку и животну средину – Управа за заштиту животне средине, Министарства финансија, Министарства пољопоривреде, шумарства и водопривреде, Министарства за економске односе са иностранством, надлежних одбора Народне скупштине Републике Србије, као и стучњаци Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Републике Србије.