Одобрени пројекти за финансирање у оквиру Другог позива Програма прекограничне сарадње са Хрватском

13. фебруар 2019. | Винковци

Одобрени пројекти за финансирање у оквиру Другог позива Програма прекограничне сарадње са Хрватском

Заједнички одбор за праћење ИНТЕРРЕГ ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014-2020 (ЗОП) састао се 5. фебруара 2019. године у Винковцима у Хрватској да би одабрао пројекте који ће бити финансирани у оквиру другог позива за пријаву предлога пројеката.

Након другог позива који је отворен 30. марта 2018. године и затворен 6. јула 2018. године, Управљачко тело и Заједнички секретаријат Програма су извршили процену и избор поднетих пријава. Поднето је укупно 111 предлога пројеката са затраженим буџетом од 111.325.002,54 евра.

Апликације су квалитативно прегледане од стране спољних стручњака и подељене су на четири ранг листе, по једна за сваку приоритетну осу  у зависности од добијених оцена. Листе предлога пројеката су затим представљене Заједничком одбору за праћење ради усвајања.

ЗОП, који чине релевантне институције у земљама учесницама у Програму је усвојио све четири предложене листе. Предложене листе за приоритетне осе 1, 2 и 4 су одобрене без посебних услова, а за приоритетну осу 3 је одобрена листа са једним одобреним пројектом под посебним условима.

У наредним данима, листа одабраних пројеката ће бити објављена на интернет страници Програма. Званична одлука ЗОП-а о одобрењу, стављању на резервну листу и одбијању пријава биће достављена водећим апликантима, заједно са резултатима процеса квалитативне провере.

Водећи апликанти се љубазно моле да редовно проверавају своју електронску пошту.