Ј. Јоксимовић: Хоће ли вешала представити у Бриселу као своју политику?

04. фебруар 2019. | Београд

Ј. Јоксимовић: Хоће ли вешала представити у Бриселу као своју политику?

Министар за европске интеграције и интернационални секретар СНС Јадранка Јоксимовић прокоментарисала је за Танјуг ситуацију са суботњег протеста у Београду, на коме су ношена вешала, као порука политичким неистомишљеницима.

Ово је права слика политике мржње и насиља коју промовише Савез за Србију. Пошто је један од предводника Јеремић најавио интензивне међународне активности, нека тим „званичницима из Брисела“ које није именовао, покаже ова вешала, и објасни и њима и нама шта то тачно значи - да ли то најављују насиље као метод политичке борбе и да ли траже подршку за то.

Истовремено, Јадранка Јоксимовић осудила је претње које су сину председника Александра Вучића, Данилу, упућене преко Фејсбука.

Такав начин комуникације не може се правдати слободом мишљења и изражавања и стога заслужује најоштрију осуду.

Верујем да ће надлежни органи реаговати на распиривање мржње и подстицање насиља.

Подсећамо да ће лидери СЗС Драган Ђилас и Вук Јеремић, у среду боравити у Бриселу, где ће у Европском парламенту, а на позив групације АЛДЕ, учествовати у раду округлог стола посвећеног процесу европских интеграција Србије. Дебата ће, како се наводи, бити фокусирана на „токсичну политичку климу у Србији, забрињавајућу националистичку реторику у политици и начину преласка на бољу политичку културу“.

Извор: Танјуг