Ј. Јоксимовић: Уложили смо све снаге да спречимо чланство

19. новембар 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: Уложили смо све снаге да спречимо чланство

Сви чланови Владе уложили су максималне снаге да би спречили чланство Косова у Интерполу и објаснили вишестурке разлоге зашто би пријем Косова у ту међународну полицијску организацију представљао јако лошу поруку.
„Министар Стефановић радио је много као и сви ми. Сви смо објашњавали вишеструке разлоге због којих сматрамо да чланство тзв. Косова шаље јако лошу поруку, да ће се заиста лоше одразити и на питање регионалних односа“, рекла је Јоксимовић током посете Спомен соби „Косметске жртве“ у којој су изложене фотографије 2.500 убијених Срба, неалбанаца и Албанаца на КиМ.

Подсећајући да су сви чланови Владе уложили све снаге и све контакте да би се спречило чланство Косова у Интерполу, министар је навела да ипак мора да каже да ситуација није лака јер Пришина има подршку највећег дела оних који су признали независност.
„Не смемо да имамо илузију да ће се то променити преко ноћи, али управо одговорним чињењем и сталним информисањем међународне заједнице и западних партнера о ономе што се дешавало, мислим да ћемо и сигурна сам и већ смо донекле променили ситуацију утолико да се наш глас чује, уважава, да смо постигли неке резултате“, рекла је министар.

У Дубаију је у току Генерална скупштина Интерпола, где ће се сутра одлучивати о чланству Косова у ту међунарону полицијску организацију.

Извор: Танјуг