Делегација Грузије у студијској посети Министарству за европске интеграције

23. октобар 2018. | Београд

Делегација Грузије у студијској посети Министарству за европске интеграције

Представници Министарства правде Грузије боравили су у дводневној студијској посети Министарству за европске интеграције Србије, током које су имали прилику да се упознају са искуствима Републике Србије у процесу приступања ЕУ, начином израде српске верзије правних тековина ЕУ и улогом Министарства за европске интеграције у координацији институција укључених у процес европске интеграције Србије.

В.д. помоћника министра за европске интеграције Ксенија Миленковић упознала је државне службенике из Грузије са кључним политичким темама, актуелностима и изазовима Србије на путу ка ЕУ, додатно им појаснивши улогу пословне заједнице и бизнис сектора у процесу европске интеграције, као и важност људских ресурса и финансијских средстава у овом процесу.

Други дан студијске посете био је посвећен представљању обука које Министарство за европске интеграције спроводи са циљем да унапреди административни капацитет српске државне управе, али и питању на који начин Министарство комуницира о европским интеграцијама и са којим се све изазовима суочава у приближавању ЕУ домаћој јавности. Такође, грузијска делегација имала је прилику да разговара са  представницима Министарства и о искуствима везаним за превођење европских правних аката на српски језик, односно израде српске верзије правних тековина ЕУ.