Састанак представника Владе Србије и Европске комисије

04. април 2006. |

БЕОГРАД, 4. априла 2006.- Представници Владе Србије и Европскекомисије разматрају данас у Београду реформе у области правде,слободеи безбедности, саопштено је из Канцеларије Владе СрбијезапридруживањеЕУ.



У саопштењу се наводи да секторским састанком Унапређеногсталногдијалога председава директорка Канцеларије Тања Мишчевић и саветник у Делегацији Европске комисије у СЦГ Дејвид Хадсон.



Стручњаци Министарства правде представиће реформе у правосудномсистему, пре свега у организацији правосуђа, обуци судија и тужилацаи даљем плану реформи, а биће речи и о унапређењу затворскогсистема у Србији,наводисеусаопштењу.



Представници Министарства унутрашњих послова говориће о реформиполицијског система и борби против организованог криминала, економскоги финансијског криминала, као и о борби против тероризма и прањановца.



На састанку ће бити речи и о организацији полиције, о одељењуунутрашње контроле, обуци полицијског особља, сарадњи полиције иправосуђа и заштити сведока.



Поподневни део састанка биће посвећен борби против корупције,изазовима и проблемима у примени владине стратегије, као и борби против кријумчарења људи, превенцијинаркоманије и борбипротивтрговине дрогама.



Наводи се да ће се посебно разматрати примена политика у областипограничне контроле, политике виза, азила и миграција, укључујућии политику реадмисије.



На састанку учествују и представници Народне банке Србије иМинистарства финансија Србије, као и стучњаци владине Канцеларије запридруживање ЕУ, додаје се у саопштењу.