Треће национално слушање Дунавске стратегије

12. октобар 2018. | Београд

Треће национално слушање Дунавске стратегије

Треће национално слушање Дунавске стратегије одржава се данас се у Дому Народне скупштине Републике Србије. Догађај су отворили Михајило Дашић, помоћник министра у Министарству за европске интеграције Републике Србије, Клаудија Сингер, координатор приоритетне области 10 Дунавске стратегије и Даниела Стојковић Јовановић, потпредседница Дунавског грађанског форума. 

Циљ националног слушања је представљање могућности у оквиру спровођења Дунавске стратегије као веома важног макро-економског инструмента за развој свих земаља Дунавске регије. Министарство за европске интеграције координира Дунавску стратегију за Србију, а регионални приступ развоју конкретних активности у оквиру овог инструмента допринеће напретку и јачању земаља Дунавског слива, a тиме и Србије, у областима као што су - очување животне средине, просторно планирање и управљање водама, саобраћај, туризам, енергетика, заједничке полицијске акције у области воденог саобраћаја, итд. 

Догађај окупља велики број стручњака из наведених области из државне управе Србије, дипломатске заједнице и представника ЕУ у Србији, представника локалне самоуправе и цивилног сектора. 

Овогодишње слушање организује НВО Свет и Дунав на иницијативу Дунавског грађанског форума, уз подршку немачке покрајине Баден-Виртемберг, фондације Foster Europe и Министарства за европске интеграције Републике Србије. Више информација о Дунавској стратегији можете да пронађете путем линка: www.danube-region.eu