Ј. Јоксимовић: ЕУ да преузме одговорност као гарант Бриселског споразума

29. септембар 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: ЕУ да преузме одговорност као гарант Бриселског споразума

Европска унија мора најхитније да преузме одговорност као гарант и посредник спровођена Бриселског споразума, јер сукцесивно отворено провоцирајуће кршење споразума од стране свих актера у Приштини, а ево данас главног саговорника у дијалогу, озбиљно подрива поверење у спремност ЕУ да заштити споразум и олакша дијалог, изјавила је за Танјуг министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић.

Она је поводом упада специјалне косовске јединице Росу у подручје хидроелектране Газиводе на северу Косова рекла да „билдовање мишића за унутрашњу употребу  Тачија, који преговара у име Приштине, ако не буде на адекватан начин третирано од стране ЕУ, не може да се разуме другачије до као стављање на страну једне од страна у преговорима тј. Приштине, а то није и не сме да буде став ЕУ“.

„Реакција Србије и председника (Александра Вучића) поново је одговорна и усмерена ка мирном решењу, европском и демократском, како се Србија у континуитету понаша, и то мора да буде вредновано од стране ЕУ“, истакла је министар Јоксимовић.

Извор: Танјуг