Одржан први тренинг за новинаре

17. март 2006. |

Први у низу редовних тренинга намењених новинарима који прате теме европских интеграција одржан је у среду, 15. марта 2006. у просторијама Канцеларије за придруживање ЕУ.

Новинаре су на отварању тренинга поздравили директор и заменик директора Канцеларије, др Тања Мишчевић Срђан Мајсторовић. Потом је Владимир Међак, координатор хармонизације закона у Канцеларији за придруживање ЕУ новинарима одржао предавање на тему «Либерализација трговине са ЕУ».

Првом тренингу присуствовали су новинари из девет београдских редакција који су активно учествовали у дискусији и показали велику заинтересованост за тему. Циљ тренинга је да се новинари упознају са питањима важним за европске интеграције, са начином функционисања Европске уније, као и са радом Канцеларије.

Тренинзи се организују у оквиру Пројекта подршке Стратегији комуникације Владе Србије о Процесу стабилизације и придруживања државне заједнице Србија и Црна Гора Европској унији, који је Канцеларија за придруживање ЕУ започела 1. новембра 2005. године. Пројекат финансира Евопска унија преко Европске агенције за реконструкцију.