Европска комисија подржава обуку државних службеника из региона

29. август 2018. | Београд

Европска комисија подржава обуку државних службеника из региона

Европска комисија и Британски савет настављају, трећу годину заредом, спровођење регионалног пројекта EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans III  чији је циљ изградња административних капацитета младих државних службеника на Западном Балкану, као и јачање регионалне сарадње.  

Пројектом је предвиђена обука на престижном француском институту Sciences Po у Паризу, током децембра 2018. године, као и на Колеџу Европе у Брижу, током фебруара 2019. године, у укупном трајању од четири недеље. Наставком пројекта планирани су двонедељни програми размене, односно секондмент у јавним администрацијама у региону у периоду март/април 2019. године. Програм је намењен државним службеницима са радним искуством од 2 до 5 година (државни службеници који су се запослили у државној управи између 1. августа 2013. године и 1. августа 2016. године), који знају енглески језик (минимални степен Б2) и учествују у креирању политика и стратешком планирању у Кабинету председника Владе, Министарству спољних послова, Министарству за европске интеграције и Министарству финансија, као и државним службеницима из ресорних министарстава који су чланови преговарачких група и баве се европским интеграцијама.

Пријављивање заинтересованих кандидата обавља се електронским путем, одласком на линк www.eu4wb6.com на којем се налазе пријавни формулар и детаљне информације у вези са критеријумима и процедурама селекције. Пријаве могу да се упуте у периоду од 30. августа до 13. септембра 2018. године, а коначна листа од укупно пет учесника из Србије биће састављена након селекције коју ће обавити Британски савет.