Конференција „Комуницирање Европске уније“

21. јун 2018. | Београд

Конференција „Комуницирање Европске уније“

У Београду је одржана шестодневна Летња школа политичке комуникације у организацији Фондације Конрад Аденауер. Школу су похађали млади портпароли и експерти за односе са јавношћу из Југоисточне Европе, а дискутовало се о планирању стратешких комуникација, дијалогу са грађанима, медијској сарадњи, дигиталној комуникацији и сл.

Отварајући панел дискусију на тему комуницирања са ЕУ, в.д. помоћника министра Тамара Делић истакла је да се успех у процесу европских интеграција у великој мери осликава кроз то колико смо успешно комуницирали наше активности и резултате са грађанима којима смо одговорни. У том смислу потребно је изабрати прави модел комуницирања који ће целокупан процес представити пре свега као разумљив, опипљив и прихватљив како за грађане Србије, тако и за грађане држава чланица ЕУ.  Учесницима Летње школе политичке комуникације КАС представила је надлежности, досадашња постигнућа и активности Министарства за европске интеграције у погледу комуникација процеса европске интеграције, с посебним освртом на комуникацију ИПА и укупне финансијске помоћи држава чланица ЕУ Србији.

На панел дискусији учествовао је и представник Европске комисије Клаус Геринг, шеф међуинституционалних односа и комуникација у Генералном директорату за суседство и преговоре о проширењу, као и Веселин Јелев, портпарол Бугарског председавања Саветом ЕУ, који су говорили о изазовима и примерима добре праксе у области комуникација ЕУ.

 

 

Т. Делић на конференцији Комуницирање Европске уније

Т. Делић на конференцији Комуницирање Европске уније