Ј. Јоксимовић: Подршка Луксембурга за напредак Србије

25. јун 2018. | Луксембург

Ј. Јоксимовић: Подршка Луксембурга за напредак Србије

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се данас у Луксембургу са шефом дипломатије ове земље Жаном Аселборном који је том приликом дао подршку Србији за убрзање процеса приступања ЕУ и навео да је Србија кључ стабилности у региону, пренела је Јоксимовић.

„Министар спољних послова Луксембурга је показао да је прави пријатељ проширења , добар познавалац прилика у региону и пријатељ Србије”, изјавила је Јоксимовић.

Министар Јоксимовић је са шефом дипломатије Луксембурга разговарала о реформама у Србији, напретку у области владавине права, економској стабилности земљи и ситуацији у региону. „Луксембург, као и све друге земље, прате шта се дешава у региону, суштински су заинтересовани за стабилност региона и сматрају да је Србија кључна земља која својом снагом, одговорношћу и капацитетима јесте сидро стабилности у региону”, пренела је Јоксимовић.

Уз уважавање оваквог става, Јоксимовић је у разговору са Аселборном нагласила да је важно и партнерство свих других земаља региона и да Србија не може сама да продукује стабилност, уколико нема одговора са друге стране”.

„Такође сам апострофирала и значајну улогу ЕУ у том процесу, која мора да буде и дубље, али понекада и објективније укључена у цео процес”, нагласила је Јоксимовић.

 Она је навела да је затражила и добила подршку Луксембурга за убрзање процеса приближавања ЕУ.

„Имамо подршку Луксембурга. Замолила сам, до краја године, обзиром на све реформе које ћемо у међувремену спровести, за њихову подршку за сва поглавља за која смо спремни и начелно смо добили ту подршку”, каже је Јоксимовић.

Она је подвукла да су и министар Аселборн и Луксембург увек били врло позитивни и у погледу Србије и даљег приступног процеса.

(извор: Танјуг)

 

 

 

Састанак министра Јадранке Јоксимовић са Жаном Аселборном

Састанак министра Јадранке Јоксимовић са Жаном Аселборном