Отворена изложба „Примењена носталгија“ у Београду

21. јун 2018. | Београд

Отворена изложба „Примењена носталгија“ у Београду

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и Радко Влајков, амбасадор Републике Бугарске у Србији, уз присуство председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Бугарске Румена Радева, отворили су јуче четрнаесту изложбу фотографија из серијала „Примењена носталгија”, овог пута посвећену Београду и Софији.

У Галерији Народне банке Србије представљени су радови ауторке из Србије Драгане Удовичић, која је боравила у Софији током априла 2018. године и фотографисала места, догађаје, сцене и људе који су је подсетили на Београд. У исто време, аутор из Бугарске Христо Русев посетио је Београд и фотографисао град и његове житеље објективом „носталгичног“ фотографа.

Пројекат „Примењена носталгија“ замишљен је као серија заједничких изложби фотографија два фотографа, једног из Србије и једног из земље председавајуће ЕУ.
Основна идеја је да се и на овај начин унапреди културна размена између двеју земаља, као и да се промовишу европске вредности и сарадња Србије са државама чланицама ЕУ.

Више о пројекту можете сазнати, али и погледати фотографије са свих до сада организованих изложби на сајту „Примењенa носталгијa“: http://www.primenjenanostalgija.com/

Изложба ће бити отворена за публику у Галерији Народне банке Србије, у Немањиној улици број 17,  све до 27. јуна, радним данима од 10 до 18 часова.