Европска комисија жели да настави преговорe о ССП

16. фебруар 2006. |

Београд, 16. фебруар 2006. године - Потпредседник Владе Републике Србије Мирољуб Лабус изјавио је да Европска комисија жели да са Београдом настави процес преговора о стабилизацији и придруживању ЕУ.

Лабус је на конференцији за новинаре, одржаној након разговора са председникомЕвропске комисије Жозеом Мануелом Барозом, навео да ће следећа рунда преговора, предвиђена у априлу, зависити од утисака које ће европски званичници понети изБеограда.



На нама је да направимо конкретан резултат, рекао је он и додао да је Барозу пренео чињенице о напретку сарадње са Хашким трибуналом.



Лабус је, напомињући да је део разговора са Барозом био посвећен и референдуму у Црној Гори, од којег такође зависи процес европске интеграције земље, изразиоуверење да Европска унија жели да помогне да се на прихватљив начин реши топитање и да не намерава да намеће било какав став.



Потпредседник Владе је рекао да је ЕУ прецизно изнела свој став у вези са условимаодржавања референдума и да се нада да ће обе стране у Подгорици постићи прихватљиво решење.