Ј. Јоксимовић: Тема о сликовницама пренадувана, изнела сам став

07. мај 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: Тема о сликовницама пренадувана, изнела сам став

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да је прича која је настала поводом твита министра за иновације Ненада Поповића „пренадувана“ и да је она само изнела свој став, који се не мења.
„Цела прича је пренадувана, ја сам само изнела свој став у вези са твитом. Изнела сам своје мишљење и стојим иза њега. Са (председником Србије Александром) Вучићем дуго радим, ја сам врло често и на страначким органима и на седницама Владе док је он био премијер износила своје мишљење које није увек било општеприхваћено и нико није имао проблем због тога. Ја сам то код њега увек ценила, а и сада ценим као што и ја увек уважавам туђе мишљење, јер сматрам да само тако можете да дођете до правих решења“, рекла је министар Јоксимовић гостујући на телевизији Хепи.

Поводом писања у медијима да ће, након оштре полемике која се повела у Влади због твита министра Поповића, уследити реконструкција Владе, Јоксимовић је рекла да је то доказ демократије и плурализма у медијима.
„То је доказ плурализма и демократије у медијима, замислите да кад ви можете две чланице председништва СНС - Зорану Михајловић и мене, а ја сам и међународни секретар странке, смењујете сваки дан по медијима, то је доказ слободе медија. Ја са тим немам никакав проблем, али постоје неке процедуре за то“, истакла је Јоксимовић.

Она је подсетила да је први министар који је пре четири године био на Паради поноса.
„Подржала сам ЛГБТ заједницу, примила трансродне особе у свој кабинет да разговарамо о њиховим свакодневним проблемима и потребама, заиста сматрам да мени нико не може да спочита ту врсту хомофобије или било чега другог, али сматрам да у законима ове земље није предвиђено усвајање деце нити геј брак још увек. Када то дође на дневни ред, ако дође, дебатоваћемо, до тада мислим да такве сликовнице нису у складу са оним што је на крају законски оквир ове земље“, нагласила је она.

Како је рекла, о тим темама се може дебатовати, нагласивши да оне ни у европским земљама нису дефинисане на исти начин.
„Нема табу тема, али морамо ипак да се држимо неких оквира“, казала је Јоксимовић.
„Без сваког се може, није то поента, хајде да док сам још у мандату причамо о европским интеграцијама“, казала је она уз осмех.

Она је подвукла да је за њу најважније да обавља свој посао у интересу грађана Србије.
„Мислим да, пре свега, радим посао у интересу земље и грађана и за мене је то најважније. Све друго, ако неко има нешто да ми замери, отворена сам. Умем да критикујем па морам да прихватим и да будем и критикована, није проблем“, рекла је Јоксимовић.

Извор: TV Happy и Танјуг