Расписан годишњи конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва

26. април 2018. | Београд

Расписан годишњи конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката организација цивилног друштва

Са циљем подстицања јавне расправе и дебате о темама у вези са ЕУ и процесом приступања Републике Србије у ЕУ у складу са спровођењем Стратегије комуникације, а на основу Уредбе Владе Републике Србије о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења (“Службени гласник РС”, бр. 16/18), а на основу резултата редовних годишњих истраживања јавног мњења о ставовима грађана о Европској унији, Министарство за европске интеграције објављује конкурс за спровођење пројеката у области информисања о следећим темама:

КРОВНА ТЕМА: МЛАДИ И ЕВРОПСКА УНИЈА; ШТА НАМ ДОНОСИ ЧЛАНСТВО

ЦИЉНА ГРУПА: СРЕДЊОШКОЛЦИ

1. ЕУ и образовање; могућности и искуства (средњошколаца и студената), aктивно учешће младих у процесу европских интеграција кроз европске програме за младе: Еразмус плус, ХОРИЗОНТ 2020, Креативна Европа (Култура и медији),  Европски волонтерски сервис, Европа за грађане и грађанке и др.

2. ЕУ и национални и културни идентитет: истине и предрасуде;

3. Зашто преговарамо о чланству у Европској унији?

4. Упознајмо комшије - промоција и информисање о програмима прекограничне сарадње у којима Србија учествује са Босном и Херцеговином, Бугарском, Мађарском, Румунијом, Хрватском, Црном Гором и Македонијом.

Напомена: Европска унија, кроз ИПА средства, финансијски подржава развој пограничних територија и доприноси решавању питања од заједничког интереса, као што су - управљање отпадом, културна и економска сарадња, образовање, туризам, саобраћај, услуге у различитим секторима, итд.   

КРОЗ:

·дебате, вршњачку едукацију, радионице, семинаре, квизове, аудиовизуелне садржаје, интернет/кампање, портале, представе и друго.

На конкурс се могу пријавити као носиоци пројекта ОЦД које су регистроване код Агенције за привредне регистре Републике Србије (удружења и фондације), да нису под стечајем, те да су измириле све пореске обавезе.

Конкурс ће бити отворен од дана објављивања, 26. априла до 16. маја 2018. године.

"Правилник о финансирању и суфинансирању пројеката организација цивилног друштва у области информисања о Европској унији и европској интеграцији Србије" можете да преузмете овде.

Документ „Смернице за подносиоце предлога пројекта“ можете да преузмете овде.

Образац за подносиоце предлога пројеката можете да преузметe овде.

Образац пријаве можете да преузмете овде.

„Правилник о начину утврђивања и евидентирања корисника јавних средстава и о условима и начину за отварање и укидање подрачуна код управе за трезор“ можете да преузмете овде.

„Правилник о измени Правилника о начину утврђивања и евидентирања корисника јавних средстава и о условима и начину за отварање и укидање подрачуна код Управе за трезор“ можете да преузмете овде.

Образац буџета пројекта можете да преузметe овде.

"Уредбу о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења" можете преузети овде.

Неопходне формуларе за пријављивање такође можете преузети и у просторијама Министарства за европске интеграције, Сектор за комуникације, обуку и припрему српске верзије правних тековина Европске уније, Немањина 34.

За евентуална питања и појашњења обратите се Наташи Савић Јањић, natasa.savic@mei.gov.rs.