Представљени резултати Програма ЕУ за младе професионалце на Западном Балкану II

24. април 2018. | Београд

Представљени резултати Програма ЕУ за младе професионалце на Западном Балкану II

Државни секретар Министарства за европске интеграције Србије Ања Ровић рекла је данас у Београду да је „Програм ЕУ за младе професионалце на Западном Балкану II“ пример добре регионалне сарадње.
„Сматрамо да је овај пројекат пример добре регионалне сарадње. Суштина је у јачању административних капацитета младих државних службеника и њихово повезивање“, рекла је Ровић приликом представљања пројекта у просторијама ЕУ инфо центра.

Члан Делегације ЕУ у Србији Штефен Худолин рекао је да је програм размене младим државним службеницима добро и теоријско и практично искуство и да је циљ програма јачање капацитета у сектору евроинтеграција, али и подстицање регионалне сарадње.

У оквиру пројекта који финансира ЕУ, а спроводи Британски савет, чија директорка за Западни Балкан Клер Сирс је такође била присутна, пет младих државних службеника је провело две недеље у различитим органима јавне управе у региону.

Јелена Драшковић из Министарства финансија, једна од учесница програма размене, рекла је да су сви задовољни како је програм протекао и да су научили много новог.
„Остварили смо нека сјајна пријатељства која ће нам користити пре свега у професионалном смислу, што је најважније за програм, али и приватно“, навела је она.

Извор: Бета