Лепота и Здравље: Министарка из другог угла

20. април 2018. | Београд

Лепота и Здравље: Министарка из другог угла

„Мој посао је везан за високу политику, и у међународном смислу и у смислу унутрашњих реформи. Све се рефлектује на процес европских интеграција, што захтева брзу, јасну и ефикасну реакцију. Доста тога није видљиво широј јавности, али се резултати, и добри и лоши, брзо осете. Особа сам од акције, врло сам организована и нисам склона катастрофичним перцепцијама. Увек постоји решење, ефикасније или мање делотворно, тако да никада не драмим. Једино ме непрецизност и лоша импровизација изведу из такта. Важно ми је да у сваком тренутку могу рећи да сам поступила у најбољем интересу грађана и државе коју представљам и за коју радим. То очекујем и од других. Често се шалим са мојим сарадницима да је нама сваки дан нова тура – нова авантура (смех), важно је да добро „усидримо“ интересе грађана и државе. Некад нам дешавања наметну много контаката, лобирања и брзих реакција чак и викендом или празницима. Углавном сам по завршетку радног дана код куће, мада имам и обавезе на докторским студијама, па похађам и предавања. Волим да шетам, па знам да препешачим на штиклама добру деоницу, мада с годинама су потпетице све ниже (смех). Волим и на миру да попијем кафу с блиским људима, то ме опушта. Али често и сама седнем у кафић да прелистам неки магазин.

Викенд је углавном резервисан за породичне активности. Најчешће јурим да видим братанца Рељу, који има пет година и који ми је велики извор позитивних вибрација. Права сам тетка која са њим прати нове ликове из цртаних филмова, ужива уз аутиће и друге занимљиве и едукативне играчке.

„Често одем и у биоскоп, јер ништа не може да се мери с блокбастером на великом платну, атмосфером биоскопске сале и кокицама“.

Увек нађем времена и за читање. Читам све. Нађем и времена и за одлазак код фризера или у козметички салон. На жалост, све мање стижем да се посветим дружењу с пријатељима, тек понекад организујем неку „брзинску“ кафу. Најопуштенија сам код куће, у тренерци, баш као и већина жена, а кофер за изненадни одлазак на службени пут увек је надохват руке. Пошто често идем на пословна путовања, дешава се да се саплићемо по кући од нераспакованих кофера с претходних путовања док се пакујем за ново. У коферу обавезно носим козметику, вероватно и више него што ми реално треба, књиге које читам у авиону и на аеродромима, и обавезно – шампон за суво прање косе, будући да немам увек времена да на путу стигнем и до фризера“.

Извор: Магазин „Лепота и Здравље“

Јадранка Јоксимовић, Зорана Михајловић, Нела Кубуровић

Јадранка Јоксимовић, Зорана Михајловић, Нела Кубуровић

 

Нела Кубуровић, Јадранка Јоксимовић и Зорана Михајловић

Нела Кубуровић, Јадранка Јоксимовић и Зорана Михајловић