Ј. Јоксимовић: Легитимна тема, одлука на председнику и Председништву СНС

22. март 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: Легитимна тема, одлука на председнику и Председништву СНС

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић очекује да премијерка Ана Брнабић питање реконструкције Владе покрене са председником СНС Александром Вучићем, а да ће се о томе дискутовати и одлучивати на Председништву странке.

Процедура би била, како је рекла, да председник странке тај предлог изнесе на седници Председништва странке.
„Када се предлог изнесе на Председништво странке, Председништво се изјашњава о томе и договара са председником. Демократија, унутарпартијска демократија и плурализам налажу одређене процедуре“, појаснила је Јоксимовић за ТВ Прва.

Као министар за европске интеграције каже да, због суштине процеса европских интеграција, сарађује са свим ресорима и да тачно зна где су проблеми који можда нису настали због самог министра, већ из неких других разлога.

Упитана да ли се осећа пријатно када министар одбране каже да треба преиспитати рејтинг одређених министара и њихов рад, она је рекла да сматра да сваки министар тиме што је прихватио одговорну и важну функцију има свој став, овлашћења, одговорност, јер ми смо чланови Владе Србије - нисмо месна заједница.
„Не вређа ме ничији став уколико он не ремети концепцију рада Владе“, рекла је Јоксимовић и додала да ће своје мишљење о свему рећи тамо где треба да каже.

(извор: Танјуг и ТВ Прва)