Стручна пракса у Србији за државне службенике из региона

19. март 2018. | Београд

Стручна пракса у Србији за државне службенике из региона

У оквиру регионалног пројекта „ЕУ програм за младе професионалце на подручју Западног Балкана“, који спроводе Европска комисија и Британски савет, у Београду је, на програму размене пет државних службеника из региона. Они, у периоду од 11. до 24. марта, обављају стручну праксу у Србији, размењујући искуства са представницима надлежних институција.

Имајући у виду да учесници програма имају обавезу да израде заједнички документ на тему „ЕУ агенда за повезивање Западног Балкана: Кључне иницијативе и инструменти  који имају за циљ да олакшају регионалну сарадњу и приближавање ЕУ“, Министарство за европске интеграције организовало је састанке са представницима релевантних институција, како би и искуство Србије у овој области допринело бољем разумевању значаја регионалног повезивања у контексту приступања Европској унији.

Иначе, циљеви овог програма Европске комисије су изградња административних капацитета младих државних службеника на Западном Балкану и  јачање регионалне сарадње. Током прве фазе пројекта, њих  тридесет похађало је обуку на француском институту Sciences Po у Паризу и на College of Europe у Брижу.