Ј. Јоксимовић: Аустрија је важан савезник Србије на путу ЕУ

02. фебруар 2018. | Беч

Ј. Јоксимовић: Аустрија је важан савезник Србије на путу ЕУ

 

Аустрија, која ће у другој половини године председавати ЕУ представља важног савезника и партнера Србије на путу европских интеграција, изјавила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је била у делегацији коју је предводио председник Републике Србије током посете Бечу.

„Политика проширења добија на фокусу ове године, а видећемо да ли ћемо отворити током године сва поглавља која буду технички спремна. Важно је да постоји политика отворених врата“, рекла је Јоксимовић.

Она је подсетила да Аустрија идентификује Србију као такозваног „фронтранера“, односно као предводника у процесу европских интеграција на Западном Балкану и додала да је јако важно што смо и данас добили позитивне поруке од земље која ће председавати ЕУ.

„На време се припремамо“, поручила је Јоксимовић која је данас разговарала о свим важним темама са тамошњим новим министром за Европу и другим високим званичницима и приметила да је Србија, која није чланица ЕУ и самим тим не учествује у доношењу одлука, постала земља коју желе да чују у Европи и са којом желе да се консултују.

Јоксимовић је истакла да председник Вучић и Влада Србије заједно раде на дипломатској агенди европских интеграција, модернизацији земље, бољем имиџу, стабилности и просперитету за грађане.

Извор: Танјуг