Отворен конкурс за Програм стажирања државних службеника у Француској

31. јaнуар 2018. | Београд

Отворен конкурс за Програм стажирања државних службеника  у Француској

Министарство за европске интеграције у сарадњи са Амбасадом Републике Француске у Србији, а у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, наставља реализацију „Програма стажирања у Француској“, са циљем јачања капацитета државне управе зa процес преговарања Србије са Европском унијом.

Програм предвиђа стажирање за два државна службеника у трајању од четири недеље у Генералном секретаријату за европске послове Републике Француске, у периоду мај - јун 2018. године, а намењен је члановима 35 преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији, као и државним службеницима који нису чланови преговарачких група, али чији је посао повезан са радом преговарачких група. Програм је такође отворен и за кандидате који су се пријављивали за стажирање у Француској у претходна четири циклуса, али нису прошли процес селекције.

Пријаве за наведени конкурс кандидати могу да упуте у периоду од 7. до 28. фебруара 2018. године.

Пријавни формулар можете да преузмете овде и да га попуњеног, на француском језику, пошаљете колеги Пол-Алексис Бертезену на следећу мејл адресу:

pberthezene@mei.gov.rs

(у копији: biljana.komatovic@diplomatie.gouv.fr).