Ј. Јоксимовић: Вучићева посета КиМ показала посвећеност миру и дијалогу

22. јaнуар 2018. | Београд

Ј. Јоксимовић: Вучићева посета КиМ показала посвећеност миру и дијалогу

Посета председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији шаље јасну поруку да је Србија, и после више озбиљних тестова посвећена дијалогу и стабилизацији прилика, оценила је данас министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

„Мислим да су сви тестови којима смо били изложени показали истинску опредељеност и посвећеност Србије дијалогу, стабилности и напретку уз очување виталних, животних интереса које су нам кроз очекивања показали наши сународници на КиМ“, рекла је Јоксимовић.

Додаје да је опредељеност Србије за наставак дијалога - у коме свака страна има своје обавезе, неупитна, као и пут стабилизације и окренутост ка будућности.

„Мислим да морамо да завршимо са неком врстом аутодеструктивног односа који смо дуго имали са можда недовољно јасним осећањима и сазнањима шта је оно што је најважније за сваког грађанина. Оно што је најважније су сигурност и  извесност, владавина права и стабилност институција, и у том смислу ми ћемо кроз дијалог учинити максимум да се решавају витални интереси наших сународника који живе на КиМ“, рекла је Јоксимовић данас након потписивања споразума о донацији са амбасадором Бугарске у Србији Радком Влајковим.

(извор: Танјуг)